Pieczarka

Pieczarki to jeden z nielicznych grzybów, który możemy uprawiać samodzielnie w domu. Można zrobić sobie w piwnicy pieczarkarnie albo kupić gotowe zestawy z grzybnią. Gdy wyhodujemy już pieczarki, możemy z nich przygotować różne potrawy. Teraz pewnie zastanawiasz się co zrobić z pieczarek ? Z pieczarek możesz zrobić naprawdę wiele dań. Możesz je wykorzystać zarówno jako dodatek do jakiejś potrawy, jak i bazę danej potrawy. Pieczarka to grzyb stosunkowo bogaty w białko. Możesz usmażyć pieczarki z cebulą i już masz gotowe danie. Pieczarki możesz dodawać do bardzo wielu potraw. Zazwyczaj dodaje się je do schabowego pieczonego razem z serem. Zawija się wtedy w mięso ser, który jest nafaszerowany pieczarkami. Można również podać pieczarki do jakiejś porcji mięsa, smażąc je wcześniej z cebulką. Pieczarki używane są także do przygotowania pizzy oraz różnych zapiekanek. Penie dlatego, że są świetnym substytutem grzybów leśnych, a do tego doskonale komponują się z żółtym serem. Pieczarki używane są także do przygotowywania pierogów. Można je połączyć z kapustą i świetnie wtedy smakują. Podobnie przyrządza się krokiety, czyli mieszankę farszu przygotowanego z kapusty i pieczarek zawiniętych w odpowiednio przygotowane ciasto. Pieczarek możesz użyć także przy przygotowaniu jajecznicy. Należy je wcześniej usmażyć, najlepiej razem z cebulą, a na koniec dodać do tego sól i pieprz. Całość najlepiej smażyć na smalcu, gdyż jest on jednym z najzdrowszych dla nas tłuszczy. Pieczarki to także doskonały produkt, z którego możesz zrobić zupę. Wystarczy zagotować je wraz z kawałkiem mięsa i zupa pieczarkowa jest gotowa.

http://www.yoggi.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here