Kuchnia orientalna tylko w woku

Jeśli chodzi o smaki, to bardzo duże znaczenie w tym przypadku mają zioła, przyprawy i warzywa, które wykorzystujemy do nadania danej potrawie należytego smaku i aromatu. Nie musimy kupować orientalnych przypraw, nie musimy wykorzystywać przypraw wschodnich, czy pochodzących z innych krajów, albo kontynentów. Czasami wystarczy trochę wyobraźni, i dostępne polskie przyprawy tj. pieprz ziołowy i czarny oraz zielony, papryka słodka i ostra, liść laurowy, goździki, ziele angielskie, czosnek, cebula, pietruszka, koperek, czy majeranek. Warto również znaleźć w sklepie tymianek, bazylię, oregano, czy zioła prowansalskie, jednak tylko wtedy, kiedy chcemy urozmaicić nieco polskie potrawy. W polskich przyprawach znajdzie się również anyż, gałka muszkatołowa, szczypior, jałowiec, mak, siemię lniane. Wszystkie ostrzejsze smaki w kuchni polskiej są łagodzone zazwyczaj w jeden tradycyjny sposób, poprzez dolanie śmietanki. Stosowane jest to w przypadku sosów, i zup, którymi możemy się poszczycić. Do doprawiania jedzenia wykorzystujemy również ocet, i gotowe sosy. Cebulka zrumieniona i podsmażona na oleju jest znakomitym dodatkiem smakowym do pyz, pierogów, czy ziemniaków, kasz, i ryżu. Przykładowe wyborne smaki znajdziemy w internecie.

http://www.chainsaw.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here