Makaroniarze to potoczne określenie mieszkańców Włoch. Dlaczego akurat tak? Oczywiście ze względu na najczęściej gotowane potrawy. Zdecydowana większość potraw, które gotowane są we Włoszech, oparta jest na makaronach. Jeśli udacie się do polskich restauracji z włoskim jedzeniem to przekonacie się, że liczba potraw opartych na makaronach jest ogromna, a dodatkowo należy powiedzieć, że makaron jemy nie tylko w rosole. Włosi przygotowują makarony z przeróżnymi mięsami, zapiekane w serze, ale również starają się poszukiwać zupełnie innych kombinacji takich składników. Wielu ludzi wyjeżdża do Włoch tylko po to, by poznać co ten kraj ma smacznego do zaoferowania, a tego jest naprawdę wiele. Liczba potraw znajdujących się we włoskiej książce kucharskiej jest tak imponująca, że nie zdołacie w czasie tygodniowego pobytu spróbować nawet tych najważniejszych. Makaroniarze stworzyli kuchnię, która została pokochana przez miliony ludzi na świecie, a teraz włoskie restauracje są zakładane w każdym kraju świata.

http://www.busybook.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here