Przepis na typowego kurczaka z rożna chyba każdy posiada. Trzeba kupić kurczaka, myc go doprawić i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Jeżeli ktoś posiada funkcję rożna, może postawić go na ruszcie. Taki kurczak jest bardzo złocisty i aromatyczny, ale często w środku jest suchy. Co zrobić żeby nie był taki suchy? Zawsze można skorzystać ze wspaniałego przepisu kurczaka na butelce lub słoiku. Wystarczy, że posadzimy takiego kurczaka, już doprawionego, na słoiku wypełnionym wodą z dodatkiem ziół lub przypraw, i pozostawimy w piekarniku do upieczenia. Może to troszkę dziwaczny sposób na przyrządzanie kurczaka, ale liczą się przecież rezultaty a nie metody przygotowywania. Taki kurczak będzie miał bardzo chrupiącą skórkę z wierzchu, a w środku będzie soczysty i doskonały. Można zamiast słoika, zastosować puszkę z wodą albo pójść na całość i pozostawić w niej piwo, taki kurczak będzie niesamowicie apetyczny i aromatyczny. Do takiego kurczaka wystarczy podać ziemniaki albo frytki oraz surówkę.

http://www.fabrykatrzciny.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here