Kuchnia wywodząca się rodem z Hiszpanii głównie charakteryzuje się owocami z morza. Z niej słyną właśnie liczne diety śródziemnomorskie. Taki rodzaj kuchni ma albo wielu zwolenników, bądź także licznych przeciwników. W zależności od tego, jak kto postrzega takie owoce, no i czy lubi je czy nie. W kuchni Hiszpanii można znaleźć całe mnóstwo małż i to w rożnej postaci, sosach, ale także zahaczymy o krewetki, czy też troszkę warzyw, szparagi, a nawet oliwki. Jest to bardzo często spotykane w potrawie narodowej Hiszpanii, czyli w paelli. Będąc w Hiszpanii nie można nie spróbować tego dania, chociaż nie wszyscy są ucieszeni z tego powodu, że muszą tego typu posiłek zjeść. Jeśli chodzi o napoje i trunki, które piją Hiszpanie to oczywiście jest to wino, jednak dominują także napoje zrobione na bazie tego wina, a na pewno będzie to sangria, która jest przygotowywana z wina, jak i owoców morza, ale też jest to sidra, no i pospolite znane wszystkim ludziom piwo. Takie są właśnie zwyczaje rodowitych Hiszpanów.

http://www.abc-augustow.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here